Fietsen langs de
Atlantische kust
van Frankrijk

Breng jij de vakantie het liefst fietsend door? De Atlantische kust in Frankrijk biedt met zo’n 1000 kilometer aan fietsroutes inspanning en ontspanning voor iedereen.
Geniet op de goed aangelegde en veilige fietspaden langs de kust van prachtige landschappen met gegarandeerd veel uitzicht op zee.

We hebben de vijf mooiste fietsroutes aan de Atlantische kust voor je op een rij gezet:
La VĂ©lodyssĂ©e, La VĂ©locĂ©an, La VĂ©lo Francette, La Flow VĂ©lo en Le Tour de Gironde Ă  vĂ©lo. Daarnaast zijn ook de eilanden Ile de Noirmoutier, Ile de RĂ© en Ile d’OlĂ©ron heerlijke bestemmingen voor een fietsvakantie in Frankrijk. Langs de routes kunnen fietsende toeristen gebruik maken accommodaties en praktische diensten die zijn te herkennen aan het label “Accueil VĂ©lo”. 

Bron foto: © S. Laval

De Vélodyssée

La VélodysséeŸ, het Franse deel van de EuroVelo 1 (EV1), is de langste fietsroute in Frankrijk, met een indrukwekkende lengte van 1290 kilometer. De route werd officieel geopend in 2012 en strekt zich uit van Bretagne door het Pays de la Loire naar Nouvelle-Aquitaine. Wat deze route bijzonder maakt, is dat maar liefst 70 procent van het traject tussen Roscoff en Hendaye autovrij is. Of je nu van noord naar zuid fietst of andersom, de hele route is goed aangegeven met wegwijzers, en speciale fietspaden (chemins verts) zorgen voor extra veiligheid.

 • Lengte: 1290 kilometer, de langste fietsroute in Frankrijk
 • Autovrij: 70 procent van Roscoff tot Hendaye
 • Veiligheid: Speciale fietspaden (chemins verts) zorgen voor veiligheid

Geniet met je partner of gezin van de adembenemende landschappen langs de Atlantische kust. Ontdek karakteristieke plaatsen zoals Nantes, de monding van de Loire bij Saint-Brevin-les-Pins, Fromentine, het moerasland van Poitou, Fort Boyard, La Rochelle, Royan, het Bassin d’Arcachon, de Dune du Pilat en de bossen van Les Landes in het Baskenland. Bijna het hele traject van La VĂ©lodyssĂ©eÂź voert door de zilte geur van de Atlantische Oceaan.

 • Hoogtepunten: Nantes, monding van de Loire, Fort Boyard, La Rochelle, Bassin d’Arcachon, Dune du Pilat, bossen van Les Landes
La Vélodyssée: overzicht van de fietsroute langs de Atlantische kust in Frankrijk

Van Saint-Brevin-les-Pins naar Pornic (Loire-Atlantique)

Het startpunt van de Vélodyssée aan de Franse Atlantische kust is de monding van de Loire, van waaruit je naar Saint-Brevin-les-Pins rijdt. Tussen Saint-Brevin-les-Pins en de baai van Bourgneuf geniet je van het uitzicht op de grote, door duinen omringde stranden, de kleine baaien en de charmante havens zoals die van Pornic.

Een fietser kijkt uit over de haven van Pornic aan de Atlantische Kust van Frankrijk.

De vissershaven van Pornic
©La Velodyssee Aurelie Stapf

Deze etappe van de Vélodyssée voert je binnen enkele kilometers van de enorme, met dennen omzoomde zandstranden van Saint-Brevin naar de charmante baaien van Pornic met hun vele visgronden. Een tussenstop in Pornic raden we zeker aan: laat je even meevoeren door de charme van dit badplaatsje op een wandeling langs het douanierspad (Chemin des Douaniers) of steek even van wal op een oud zeilschip.

Aanrader:

Het heerlijke ijs van de Fraiseraie de Pornic moet je geproefd hebben – het is geliefd tot ver buiten de eigen regio. En vergeet ook niet de beroemde koekjes Galettes Saint-Michel!
https://www.lafraiseraie.com/

Van Saint-Gilles-Croix-de-Vie naar Les Sables d’Olonne (VendĂ©e)

De VendĂ©e vormt met in totaal ongeveer 1800 kilometer aan fietspaden een belangrijk deel van de VĂ©lodyssĂ©e. De fietsroute langs de kust, die Bouin verbindt met L’Aiguillon sur Mer, is nu al voor 95 procent gereed. Daarnaast is tot op heden 200 kilometer langs de kust ontsloten, met een deel van ruim 125 kilometer exclusief voor de VĂ©lodyssĂ©e. Een tip is een uitstapje naar het Île de Noirmoutier, dat je bereikt via een brug.

Blik op een zeeboulevard aan de Atlantische kust.

De Vélodyssée voert langs prachtige zeeboulevards.
© A. Lamoureux

Saint-Gilles-Croix-de-Vie, het startpunt van deze etappe, mag je op je tocht over de VĂ©lodyssĂ©e in de VendĂ©e eigenlijk niet missen. De haven van deze beroemde badplaats wordt nog actief gebruikt voor de beroepsvisserij, die zich hier richt op zeevis zoals sardine en makreel. Strek vooral even de benen op het Grande Plage, voordat je langs de kust en de wijngaarden van Brem-sur-Mer verder fietst naar BrĂ©tignolles-sur-Mer. Geleidelijk verwijdert het fietspad van de VĂ©lodyssĂ©e zich wat van de kust en kronkelt over de Chemin des Avocettes tussen het bos van Olonne en de voormalige zoutpannen, die tegenwoordig een natuurgebied vormen. Uiteindelijk kom je langs de jachthavens aan bij Les Sables d’Olonne.

Aanrader:

Breng in Les Sables d’Olonne zeker een bezoek aan de wijk Île Penotte. Sinds 1997 versiert hier de kunstenares Dan Aubrin, bijgenaamd ‘de schelpendame’, de buitenmuren van de huizen met haar prachtige fresco’s van schelpen. Je kijkt je ogen uit! Deze unieke tentoonstelling in de openlucht trekt veel nieuwsgierige toeristen en het is gegarandeerd een mooie belevenis voor kinderen. Houd de camera in de aanslag!  https://www.destination-lessablesdolonne.co.uk/  

Van La Rochelle naar Rochefort (Charente-Maritime)

De Charente-Maritime biedt vervolgens een en al afwisseling, vanaf de Marais Poitevin met zijn bijzondere sfeer via de ziedende wateren van de Cîte Sauvage, de steden La Rochelle en Rochefort met hun roemruchte geschiedenis, de villa’s uit de Belle Époque in Chñtelaillon-Plage en de architectuur uit de jaren 1950 in Royan tot de oesterkwekerijen van Marennes en de moerassen van La Seudre.

Twee fietsers bewonderen de zonsondergang in La Rochelle

Zonsondergang in La Rochelle
©La Velodyssee Aurelie Stapf

Dit traject gaat van start voor de beroemde torens aan de ingang van de haven van La Rochelle. Van hieraf rijd je langs de Atlantische kust naar de badplaats Chñtelaillon-Plage met zijn villa’s uit de Belle Époque. Het panorama langs de baai van Chñtelaillon-Plage en de Pointe des Bouchîleurs is van ’s ochtends vroeg tot zonsondergang gewoonweg adembenemend. Daarna voert de route je verder landinwaarts de Charente in, naar het unieke historische en artistieke stadje Rochefort, waar het Franse fregat Hermione werd gebouwd. Het loont om hier even de tijd te nemen om wat rond te kijken. Meer informatie: https://www.rochefort-ocean.com/en/explore/the-hermione-the-frigate-of-freedom

Aanrader:

Het Aquarium La Rochelle, met ruim 12.000 dieren uit de diepten van de oceanen, blijft je kinderen zeker lang bij. Bij de sprookjesachtige scÚnes kun je wegdromen, maar krijg je tegelijkertijd ook onthullende kijkjes op het leven in de zee. Daarnaast biedt dit traject ook nog mooie uitzichten, zoals bijvoorbeeld dat op het imposante Fort Boyard. https://www.aquarium-larochelle.com/en. 

Van Hourtin naar Lacanau-Océan (Gironde)

In het departement Gironde, van MĂ©doc tot het Bassin d’Arcachon, gaat de VĂ©lodyssĂ©e van start bij de Pointe de Grave, tegenover de aanlegplaats van de veerpont Royan – Le Verdon-sur-Mer. Daarna gaat het verder door de badplaatsen Soulac-sur-Mer (met uitzicht op de vuurtoren van Cordouan), Montalivet-les-Bains, Hourtin, Carcans, Lacanau en Le Porge, en kom je uiteindelijk uit bij het schiereiland Cap Ferret, de poort tot de baai van Arcachon. Tussen duinen, dennenbossen, vissersdorpjes en oesterhavens bereikt je fietstocht het hoogtepunt aan de voet van de Dune du Pilat, met 105 meter de hoogste duin in Europa. Hier heb je een spectaculair uitzicht over het Bassin d’Arcachon.

Twee fietsers rijden door een [pijnboombos] dennenbos in de Gironde in Frankrijk.

Geniet van de lucht van de pijnbomen tijdens je fietstocht.
© David Remazeilles

Op dit traject van de Vélodyssée fiets je langs kilometerslange stranden, de meren van de Médoc en door de dennenbossen aan zee. Neem bij een van deze prachtige plekjes even pauze voor een duik in zee, een picknick of om even met de kinderen te spelen.

Aanrader:

Het Domaine de Bombannes in Carcans-Maubuisson is een waar sieraad in het groen: 250 hectare bos aan de rand van het grootste zoetwatermeer in Frankrijk, het Lac d’Hourtin, en slechts 5 fietskilometers van zee. Hier vind je activiteiten voor iedereen: tennis, beachvolleyball, klimtuin, boogschieten, klimmen, zeilen, surfen, wakeboarding, waterskiĂ«n, suppen en nog veel meer.
https://bombannes.ucpa.com. 

Van Arcachon naar Biscarrosse-Plage (Gironde – Landes)

La Vélodyssée, het langste deel door Les Landes, strekt zich uit over een afstand van 160 kilometer tussen Biscarrosse en Tarnos. Fietsend door dit gebied ervaar je de nabijheid van de natuur: van de beroemde bossen van Les Landes met hun karakteristieke geur tot langs de kust met duinen en de wilde kustlijn. Overal heb je zicht op de uitgestrekte Atlantische Oceaan, waarvan het glinsterende water zich uitstrekt zover het oog reikt.

 • Ligging: 160 kilometer tussen Biscarrosse en Tarnos
 • Natuur: Beroemde bossen van Les Landes en de wilde kustlijn
 • Uitzicht: Overal zicht op de Atlantische Oceaan

Of je nu een natuurliefhebber bent, op zoek bent naar een actieve vakantie, of gewoon kleine fietstochten wilt maken, La Vélodyssée biedt voor ieder wat wils!

Een fietspad door de bossen in Les Landes aan de Atlantische Kust van Frankrijk.

Fietsen door de bossen van Les Landes
© La Velodyssee Aurelie Stapf

Nadat je op de top van de Dune de Pilat hebt genoten van het prachtige uitzicht, fiets je verder door het forĂȘt landaise, de bossen van Les Landes. Vlak voor Biscarrosse-Plage passeert de VĂ©lodyssĂ©e de grens tussen het departement Gironde en het departement Les Landes.

Van Capbreton naar Bayonne (Landes – Pays Basque)

Fietsers steken een kleine houten brug in Les Landes over.

Op de Vélodyssée doorkruis je idyllische landschappen.
© Joel Damase

Op deze etappe tussen Les Landes en het Pays Basque loopt de VĂ©lodyssĂ©e eerst door de bossen van Les Landes en langs stranden, om uiteindelijk uit te komen bij meer stedelijke gebieden. Vanaf Boucau deel je de weg weer met auto’s. Bayonne, bekroond met de titel Ville d’Art et d’Histoire (stad van kunst en geschiedenis), nodigt je uit om een tussenstop te maken en haar unieke culturele erfgoed te ontdekken.

Aanrader:

De badplaats Capbreton heeft de enige vissershaven in Les Landes. Capbreton is zeer geliefd bij wandelaars, die hier al ’s ochtends vroeg de eerste zonnestralen kunnen opvangen. Aan de zeeboulevard, op de lange stranden langs de Atlantische Oceaan en op de pier L’Estacade kun je heerlijk ontspannen wandelen. Meer informatie over de geschiedenis van Capbreton vind je in de reisgids Guide de dĂ©couverte, die wordt aangeboden bij het plaatselijke toerismebureau.

Van Biarritz naar Saint-Jean-de-Luz (Pays Basque)

Op de laatste etappe van de Vélodyssée aan de Atlantische kust in Frankrijk fiets je vanuit Biarritz langs enkele van de mooiste stranden langs de hele kust. Onderweg kom je door typisch Baskische dorpjes met hun Pelota-velden. Dit traject biedt nog enkele sportieve uitdagingen en eindigt met een van de meest indrukwekkende momenten van je Vélodyssée bij de baai van St-Jean-de-Luz, met de berg La Rhune op de achtergrond.

Een vissersboot in de haven van Saint-Jean-de-Luz aan de Atlantische Kust van Frankrijk.

Saint-Jean-de-Luz
© La Velodyssee Aurelie Stapf

In Frans Baskenland komen liefhebbers van architectuur, geschiedenis en kunst volop aan hun trekken. Ontdek de diverse hoogtepunten in de steden:

 • Biarritz: Geniet van het casino, de oude haven met restaurants, de art dĂ©cofaçade van MusĂ©e de la Mer, de Russisch-orthodoxe kerk uit 1892 en de 19e-eeuwse villa’s.
 • GuĂ©thary: Verken het kleinste dorp aan de Baskische kust met zijn mooie vakwerkvilla’s in Labourdinstijl.
 • St-Jean-de-Luz: Bezoek het Maison de l’Infante, het huis van Louis XIV, de oude stad en de huizen van de zeerovers.

Zin in een duik in zee of strandplezier?

 • Begin op het strand van de CĂŽte des Basques in Biarritz en ontdek daarna de zes stranden in Bidart met uitzicht op de PyreneeĂ«n.

Voor ervaren surfers:

 • Probeer de surfspots van GuĂ©tary uit voor een onvergetelijke ervaring.

Interesse in een avontuur op zee of een visuitstapje?

 • Stap aan boord in de vissershaven van St-Jean-de-Luz en beleef de opwinding wanneer de netten met sardines, ansjovis, tonijn en andere vissoorten worden binnengehaald.

Alle etappes van de Vélodyssée langs de Atlantische kust vind je hier: https://www.cycling-lavelodyssee.com/cycle-route

 

Aanrader:

In het chocolademuseum in Biarritz ontdek je alle geheimen van deze verrassende kant van de Baskische geschiedenis en de Baskische savoir-faire.

La Vélocéan

Ontdek de kustlandschappen van Loire-Atlantique op de 148 kilometer lange fietsroute La Vélocéan.
Op de route van de VĂ©locĂ©an, aan de oever van de Atlantische Oceaan, ontdek je de noordkust van Loire-Atlantique, die geen deel uitmaakt van de VĂ©lodyssĂ©e. Op dit traject rijd je vanuit Saint-Nazaire noordwaarts naar Saint-Molf (148 kilometer). De fietsroute is opgedeeld in vijf etappes van elk 16 tot 30 kilometer lengte. Maar je kunt er ook voor kiezen om zoveel etappes per dag af te leggen als je wilt, of om meerdere dagen te nemen voor Ă©Ă©n etappe. De route voert je langs de monding van de Loire, het schiereiland Le Croisic, de zoutpannen van GuĂ©rande en nog veel meer. De eerste etappe, van Saint-Nazaire via La Baule naar Le Croisic, geeft een echt retro-gevoel met de prachtige strandpromenade van Saint-Nazaire, het strand van Monsieur Hulot in Saint-Marc-sur-Mer, de grafheuvel van Dissignac, de villa’s aan zee bij La Baule-les-Pins of de vissershaven van Le Pouliguen. Ook GuĂ©rande met zijn middeleeuwse stadsmuren ligt op de route.

Meer informatie: https://nl.francevelotourisme.com/fietsroute/velocean

La VĂ©lo Francette

De fietsroute La VĂ©lo FrancetteŸ voert van het Kanaal naar de Atlantische Oceaan, langs enkele van de mooiste plekjes in Frankrijk. Je doorkruist NormandiĂ«, het Pays de la Loire, de Poitou en Charente-Maritime, waar je imposante architectonische meesterwerken ontdekt en de Franse stadjes en dorpen kunt bewonderen op de fiets. De laatste etappe van de VĂ©lo Francette valt samen met een etappe van de VĂ©lodyssĂ©e. Hier volg je het Canal de Marans tot aan de oceaan totdat je over het Canal de Rompsay arriveert in La Rochelle. Dit is geen veeleisende tour, maar je kunt jezelf aan het einde wel belonen met een frisse duik in de Atlantische Oceaan! Tijdens deze etappe ontdek je de beroemde torens in de haven van La Rochelle en het imponerende aquarium. Als je je verblijf wat wilt verlengen, biedt zich een uitstapje naar het Île de RĂ© aan.

Het traject van de fietsroute La VĂ©lo Francette

Aanrader:

La Rochelle heeft veel bezienswaardigheden. Breng een bezoekje aan de oude haven (le vieux port), de toren Tour de l’Horloge, de markt, de kathedraal St-Louis, de charmante wijk Saint-Nicolas, de arcades en de herenhuizen, het park Parc Charruyer en de Promenade de la Concurrence, de museums, de haven Le Port des Minimes, het aquarium en nog veel meer.
Meer informatie: https://www.lavelofrancette.com/itineraire/marans-la-rochelle

Blik op Île d’Aix met de twee vuurtorens aan de Atlantische Kust van Frankrijk.

Geniet vanaf de fiets van het heerlijke panorama op Île d’Aix. © AurĂ©lie Stapf

La Flow VĂ©lo

De fietsroute La Flow VĂ©lo loopt van de groene PĂ©rigord tot aan de Atlantische kust en biedt onvergetelijke indrukken langs verschillende waterwegen zoals de Charente. Vanaf het startpunt in Thiviers volg je 290 kilometer lang een prachtige route, waarop je tussen de bomen een schilderachtig groen landschap doorkruist en vele markante stadjes en dorpjes met zeer ontspannen sfeer passeert. De route leidt je langs hoogtepunten zoals Rochefort, bekroond als stad van kunst en geschiedenis, met nog veel restanten van het verleden als arsenaalstad van Louis XIV. En als je er toch bent, bezoek dan de replica van het  fregat Hermione of de majestueuze Corderie Royale, de langste fabriek van Europa. Nadat je de moerassen aan de rechteroever van de monding van de Charente achter je hebt gelaten, zie je de oceaan achter het kustplaatsje Fouras. Beklim hier het fort Vauban en geniet van het panoramische uitzicht op de eilanden Île Madame, Île d’Aix en Île d’OlĂ©ron. De route voert je verder over het schiereiland Fouras, om ten slotte te eindigen bij de Pointe de la FumĂ©e. Van daaruit kun je nog het avontuur opzoeken op het eiland Île d’Aix. Zuig je longen eens goed vol en geniet van deze zorgeloze fietstour.

Meer informatie: www.laflowvelo.com

Radfahrer betrachten das Fort de Fouras in Fouras-les-Bains.

Fietsers bekijken het Fort de Fouras in Fouras-les-Bains.
© Aurélie Stapf

FIETSEN OP DE EILANDEN VOOR DE FRANSE ATLANTISCHE KUST

Een fiets bij het strand op het Île de Noirmoutier.

Stap op het Île de Noirmoutier even af voor een frisse duik in de Atlantische Oceaan.
© Alexandre Lamoureux

Fietsend op ontdekkingsreis op het Île de Noirmoutier

Omdat het Île de Noirmoutier  voor maar liefst twee derde onder zeeniveau ligt, is het een ideale plek voor zoutwinning Dat zie je bijvoorbeeld aan de vele zoutpannen op het eiland, waar het kostbare fleur de sel wordt gewonnen. Wat verder landinwaarts loopt een rondweg, die voert langs verschillende plekken die nog beter zicht bieden op de traditionele zoutwinning. Typisch voor dit eiland zijn de kleine dorpjes met kleine, lage huisjes, opgesierd met stokrozen. Vanuit elk dorp dat je passeert, leiden wegen naar het strand. Tijdens je fietstocht over het Île de Noirmoutier kom je in elk geval over de 4 kilometer lange Passage du Gois, die bij vloed onder water staat. Dit fantastische schouwspel kun je twee keer per dag beleven, maar het betekent wel dat je vóór je bezoek moet navragen wanneer het vloed is.

Een fiets aan het strand op het Île de RĂ© aan de Atlantische kust van Frankrijk

Tijdens je tocht over het Île de RĂ© heb je altijd zicht op de oceaan.
© Elsa Coeffe

Het Île de RĂ©: een fietsersparadijs

Met een hoogteverschil tot maximaal 19 meter en ruim 110 kilometer aan fietspaden is het Île de RĂ© een waar paradijs voor fietsliefhebbers. En fietsvakanties zijn niet voor niets zeer populair: fietsen is milieuvriendelijk doordat je voertuig geen brandstof verbruikt of CO2 uitstoot. Wielrenners zijn meestal ’s ochtends vroeg of laat in de middag onderweg, als er minder verkeer op de wegen is. Anderen doen het wat rustiger aan en gaan op de fiets naar de markt, het strand of naar een bar of restaurant om te genieten van een drankje. Maar fietsen op het Île de RĂ© is vooral gewoon leuk. Er zijn vele routes waarop je dit unieke eiland in je eigen tempo kunt ontdekken. Verken de dorpjes met hun nauwe straatjes en witte huisjes met stokrozen, de haventjes, de zoutpannen, de oesterkwekerijen en de geurige dennenbossen.

Meer informatie:
https://www.holidays-iledere.co.uk/

Goed om te weten:

Meer dan 35 fietsverhuurders bieden voor elk budget en elke voorkeur een passende fiets, van mountain- of trekkingbike tot e-bike, tandem of kinderfiets. Als je je huisdier mee wilt laten genieten, kun je er ook nog een mandje bij huren. Professionele begeleiders zijn ook beschikbaar voor zowel groepen als individuele fietsers. Meer informatie hierover krijg je bij het Office de Tourisme: https://www.holidays-iledere.co.uk/

Twee fietsers rijden door het bos op het Île d’OlĂ©ron in Frankrijk.

Vrij op de fiets in het geurige dennenbos
© Ora Production

Het Île d’OlĂ©ron: Fietsvakantie en duurzaam toerisme

Milieubescherming speelt een belangrijke rol op het Île d’OlĂ©ron en aan het Bassin de Marennes: hier vind je afwisselende landschappen met stranden, een groot bos, moerassen en natuurgebieden. Op het Île d’OlĂ©ron werkt men al jarenlang aan een project voor duurzame ontwikkeling. In dit kader worden zowel de eilandbewoners als toeristen gewezen op het belang van bescherming van de stranden en worden campings gestimuleerd het Europese milieukenmerk te verkrijgen. Daarnaast is het concept EchappĂ©es Nature ontwikkeld, waarmee zeer kwetsbare natuur moet worden beschermd. OlĂ©ron ontdek je het beste op de fiets: ruim 160 kilometer aan fietspaden en elk jaar nieuwe routes helpen je hier op milieuvriendelijke en duurzame wijze mobiel te zijn.

Meer informatie: https://www.oleroneiland.nl/

Le Tour de Gironde Ă  VĂ©lo

De Tour de Gironde Ă  VĂ©lo is een 480 kilometer lange fietsroute die je door het landschap van de Landes de Gascogne naar de wijngaarden en grote chĂąteaus des MĂ©doc voert. Onderweg passeer je het Bassin d’Arcachon, de kustgebieden en stranden van de Atlantische Oceaan en de vuurtoren van Cordouan.
Langs de monding van de Gironde kom je weer terug in Bordeaux. Het traject valt hier deels samen met die van de route Canal des 2 Mers à Vélo, de Vélodyssée en de fietsroutes van het departement. De route is voor 90 procent goed aangelegd en zeker veilig, en daarom uitstekend geschikt voor gezinnen. De belangrijkste hoogtepunten op deze route zijn Bordeaux, het wijngebied Entre-deux-Mers, het Canal de Garonne, het regionale natuurgebied Landes de Gascogne, de baai van Arcachon, de Atlantische kust, de monding van de Gironde en de wijngaarden van de Médoc. De route eindigt ten slotte weer in Bordeaux.
Meer informatie:
https://nl.francevelotourisme.com/fietsroute/tour-de-gironde-fietsroute

Het label Accueil VĂ©lo: accommodaties en diensten voor fietsers

Het label Accueil Vélo is een Frans keurmerk, dat fietsers een hartelijk welkom en hoogwaardige dienstverlening langs de Franse fietsroutes garandeert. Aangesloten bij dit keurmerk zijn:

 • Onderkomens voor toeristen: accommodaties met het label Accueil VĂ©lo bieden fietsers verblijf voor Ă©Ă©n of meer nachten met een hoge mate van gastvrijheid.
 • Fietsverhuurders en -reparateurs: bij deze partners vind je vakkundig advies en hulp voor alles wat met de fiets te maken heeft.
 • Toeristenbureaus: onuitputtelijke bronnen van informatie en ideeĂ«n voor je fietsvakantie in Frankrijk.
 • Bezienswaardigheden en recreatievoorzieningen: talloze mogelijkheden om je fietstocht te onderbreken met culturele of sportieve stops.

Het label Accueil VĂ©lo is trouwens de Franse tegenhanger van het Nederlandse label ‘Fietsers Welkom!’ Meer informatie hierover vind je op de website van het Fietsplatform:

https://www.fietsplatform.nl/netwerkbeheer-en-promotie/promotie-en-productontwikkeling/fietsers-welkom

De voordelen van de Accueil VĂ©lo-partners

De partners van Accueil VĂ©lo:

 • vind je altijd op minder dan 5 kilometer afstand van een fietsroute;
 • zijn afgestemd op fietsende bezoekers, met veilige parkeermogelijkheid voor fietsen, reparatiemateriaal en nog veel meer;
 • zijn zeer hulpvaardig, geven nuttige informatie en tips voor touren, weer, bezienswaardigheden e.d.;
 • bieden aan fietsers aangepaste diensten, zoals bagagetransport, wasservice, verhuur van fietsen en accessoires en nog veel meer.

Met dit aanbod dragen vele partners, vooral langs de Vélodyssée, bij aan een onvergetelijke fietsvakantie. Meer informatie over het label Accueil Vélo vind je op de website France Vélo Tourisme, waar je ook een overzicht aantreft van alle fietsroutes in Frankrijk: https://nl.francevelotourisme.com/

Nog meer zin in …

 Strandvakantie 

 Culinaire specialiteiten