Pornichet… in het centrum vind je bonte villa’s die ooit het trotse bezit waren van beroemdheden. Buiten de stad zie je een groen landschap met vele kilometers aan paden die je te voet of op de fiets kunt verkennen. Verzet langs de Atlantische Oceaan je zinnen tijdens een wandeling over het kustpad. Ervaar in het kleine stadsdeel Sainte-Marguerite, vlakbij Saint-Nazaire, de tijdloze sfeer. Pornichet ligt op slechts drie kwartier van Nantes, middenin een stukje Frankrijk dat rijk is aan historisch, natuurlijk en stedelijk erfgoed. In dit blog lees je alle tips voor een heerlijke dag in het mooie badplaatsje Pornichet.

Wat je gewoon niet mag missen in Pornichet:

Wijnbar Le Bidule

De beroemde wijnbar Le Bidule in Pornichet is een populaire locatie om heerlijk ontspannen te genieten van een aperitief (foto: Farid Makhlouf).

Bezichtigen: de Pointe du Bé, de legendarische villa’s uit de Belle-Epoque.

Proeven: bidule, de bekende drank uit Pornichet, die wordt aangeboden in de gelijknamige wijnbar. Hier, op 122 avenue de Mazy, genieten jong en oud van een Banyuls of Muscat uit een houten vat.

Niet overslaan: de drie stranden van Pornichet: La Plage des Libraires ofwel ‘het grote strand’ (la grande plage), het strand van Bonne Source en het kleine strand van Sainte-Marguerite; en het Château des Tourelles, de haven van Pornichet.

Ochtendactiviteiten in Pornichet

Bewegwijzering Pornichet

Het kustpad Sentier littoral bij Pornichet is goed aangegeven met wegwijzers en nodigt je uit tot wandelingen met uitzicht op de Atlantische Oceaan. (foto: Farid Makhlouf)

La Pointe du Bé: op slechts enkele minuten lopen van het stadscentrum en de markt vind je in deze kleine stadswijk een geheel ander tijdperk. Met schilderachtige straatjes, villa’s uit de 18e eeuw, een panoramisch uitzicht op zee en de jachthaven… Je waant je helemaal terug in de tijd waarin het baden in zee en vogue werd.

Het kustpad: kom tot rust met een heerlijke wandeling. Langs het oude douanepad wisselen baaien, klippen, heerlijke zandstranden en natuurgebieden elkaar af. Het pad is vier kilometer lang en verbindt Pointe du Bé met Pointe de la Lande. Hier kun je in je eigen tempo de natuurlijke en architectonische schatten van de kust bij Pornichet ontdekken.

Meer informatie: https://www.pornichet.fr/en/coastal-pathway

Drie aanbevelingen voor de lunch in Pornichet

Middagactiviteiten in Pornichet

De villa’s uit de belle époque in Pornichet kun je op eigen gelegenheid bewonderen. De informatiebordjes op de gevels bieden (ook in het Engels) vele wetenswaardigheden over de geschiedenis en architectuur van de met symboliek beladen gebouwen in de stad. Informatie over deze rondwandeling is gratis te verkrijgen bij de VVV van Pornichet of ook online.

Maar misschien heb je eerder zin in een ontspannende thalasso-time-out? Voor een kuur, massage of andere wellness-zaken kun je terecht bij twee thalasso-centrums in Pornichet. Het Relais Thalasso Pornichet / Baie de La Baule is gevestigd in het opvallende Château des Tourelles in Pointe du Bé; aan de baai ligt het Valdys Spa Resort.

Als je meer actie wenst, kun je je wagen aan parasailing. Aqua Jet Pornichet, een watersportcentrum in de jachthaven, biedt als enige in de regio deze opwindende ervaring aan. Bekijk de baai eens vanuit de lucht! Verder kun je ook de kust nog vanaf de zee verkennen op een boottochtje.

Meer informatie:
https://www.aquajet-pornichet.com/

Chateau des Tourelles

Ervaar thalasso bijvoorbeeld in het edele Château des Tourelles in Pornichet (foto: Farid Makhlouf).

Villa l'Orientale

Een halteplaats tijdens de rondwandeling langs de belle époque-villa’s van Pornichet is de villa l’Orientale, uitgevoerd in Moorse stijl. (foto: Pornichet, la Destination)

Villa Ker Juliette

De villa Ker Juliette in Pornichet (foto: Pornichet, la Destination).

Shoppen in Pornichet

In de Biscuiterie de Pornichet vind je alle streekproducten: kostelijke galettes, bretonse palets, Kouign amann en nog veel meer.

La Villa d’ici is het adres voor trendy interieurartikelen, met typische producten uit Pornichet en op de zeevaart geïnspireerde meubels. Hier haal je inspiratie uit vele ideeën voor je eigen interieur, natuurlijk allemaal in de beste smaak!

Les Coquettes is een leuke boetiek die prêt-à-porter, sieraden en accessoires aanbiedt. Laat je verleiden door de originele, modieuze en kleurrijke artikelen: er is voor elke iedereen wel iets te vinden.

De avond in Pornichet

La P’tite Case in de jachthaven is een rumcafé dat zeer populair is bij zowel de lokale bevolking als de toeristen vanwege de gezellige sfeer en de concerten die hier op vrijdag- en zaterdagavond plaatsvinden.

Drankjes en avondeten worden ook aangeboden in het casino van Pornichet, waar je natuurlijk ook je geluk kunt beproeven bij automaten en traditionele speeltafels.

La Petite Plage is een restaurant direct aan het strand. Hier geniet je met je voeten in het zand van zowel het diner als de zonsondergang aan zee: een prachtig schouwspel in Pornichet.

Overnachten in Pornichet: een greep uit de accomodaties

Je reis naar Pornichet: met de trein, de auto of het vliegtuig

Met het vliegtuig: naar het vliegveld van Nantes

Met de trein: station TGV Atlantique en regionale treinen (TER)

Met de auto: 4,5 uur vanuit Parijs via de A11, vervolgens de route nationale N165

Gratis parkeren in Pornichet:
Place du 8 mai, parking du 18 juin. Andere parkeerplaatsen in de stad en in bepaalde winkelstraten zijn ook gratis, maar je mag ze alleen gebruiken met de parkeerschijf.

Laadpalen voor elektrische auto’s in Pornichet: Parking du 18 juin, parkeerplaats bij het station, parkeerplaats avenue des Violettes.

Ga voor meer informatie voor je volgende vakantie in Pornichet naar de website van de VVV van Pornichet (beschikbaar in het Frans, Duits en Engels): www.pornichet.fr/en   

Webcam Pornichet

Titelfoto: Farid Makhlouf