Karte Loiretal Atlantik

Les Landes

Een vakantie in Les Landes komt praktisch met onvergetelijkheidsgarantie: van de grote zandstranden aan de Zilverkust, de Cîte d’Argent, tot Capbreton in het zuiden, de enige havenstad in dit deel van de Atlantische kust in Frankrijk.

Foto: © Riblanc

Surfen, zwemmen en cultuur in Les Landes

 

Wat wil je nog meer in een vakantie dan zwemmen, surfen, kiten of in de schaduw van de dennenbossen fietsen? De vakantiebestemmingen Hossegor, Seignosse en Capbreton aan de Franse Atlantische kust staan in heel Europa bekend vanwege hun unieke surfspots. Maar je vindt hier nog vele andere mooie bestemmingen, zoals de badplaatsen Moliets-et-Maa, Biscarosse en Mimizan. 

Daarnaast tref je in Les Landes ook nog veel traditie aan. Ga bijvoorbeeld met de kinderen 100 jaar terug in de geschiedenis en reis met een oude stoomtrein naar de historische wereld van het streekmuseum van MarquÚze. De hele zomer door worden de geschiedenis en tradities van de regio met evenementen in het openluchtmuseum tot leven gewekt.

Waterratten kunnen op de 45 stranden aan de Atlantische kust ook hun hart ophalen. Gezinnen met kinderen kunnen niet ver van de kust onbezorgd ontspannen op de 11 stranden aan de zoetwatermeren landinwaarts.

Met 621 kilometer aan fietspaden en de zogeheten voies vertes (autovrije fietspaden) wordt het je makkelijk gemaakt om Les Landes vanaf het fietszadel te ontdekken. Zo geniet je op milieuvriendelijke wijze van de natuur, de geur van de dennenbossen en het uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Meer informatie:
https://www.landes-holidays.com/

Fantastische zonsondergang op het strand van het meer van Sanguinet

Fantastische zonsondergang op het strand van het meer van Sanguinet
© Alain Vacheron

➀ Biscarrosse

Zee, bos en meer

In Biscarrosse, of ‘Bisca’ voor kenners, hangt een heel speciale sfeer. Spits de oren en je hoort het geluid van de branding op slechts een steenworp afstand van de vele restaurants met hun terrasjes. Voor je liggen kilometerslange witte zandstranden met populaire surfspots. Maar dat is nog niet alles: Biscarosse ligt in de Bisca-Grand Lacs, een gebied met 7 gemeenten (van charmant dorp tot badplaats) dat al je vakantiewensen vervult. Ontdek de drie prachtige meren, ware paradijsjes voor gezinnen en zeilliefhebbers. Als je het gebied te voet of per fiets wilt verkennen, waag je dan eens aan de 50 kilometer aan fietspaden, de beroemde fietsroute La VĂ©lodyssĂ©e of het uitgebreide netwerk van wandelpaden. Biscarrosse is bovendien een centrum voor de waterluchtvaart. Bezoek eens het in Europa unieke MusĂ©e de l’Hydraviation, dat geheel in het teken van watervliegtuigen staat.

ⓘ Goed om te weten: de stranden van de zogeheten Cîte d’Argent strekken zich ongeveer 80 kilometer uit van Biscarrosse tot Capbreton.

Meer informatie: https://www.biscagrandslacs.co.uk/

Fietsen op het strand van Mimizan in Les Landes.

Volop strandplezier op het strand van Mimizan
© Y.Espiaube

➁ Mimizan

Droomstranden voor het hele gezin

De badplaats Mimizan in Les Landes telt 6 gemeenten,  Aureilhan, Bias, MĂ©zos, Pontenx-les-Forges en Saint-Paul-en-Born, en heeft twee gezichten: Ă©Ă©n gericht op de oceaan, met zilte zeelucht, duinen en getijden, en een dromerig gezicht rondom het Lac d’Aureilhan met kleine strandjes, rietkragen en geurig dennenbos. Trek op de fiets door dit dennenbos, geniet van de frisse boslucht en word je weer eens bewust hoe belangrijk bomen zijn.

Excursietip naar het binnenland: het openluchtmuseum van MarquÚze ligt op slechts 50 kilometer van Mimizan.

Meer informatie: https://www.mimizan-tourisme.com/en.html

Het natuurgebied Courant d’Huchet aan de Atlantische Kust.

Het natuurgebied Courant d’Huchet verbindt de Etang de LĂ©on met de Atlantische Oceaan.
© Yohan Espiaube

➂ Rondom Contis en LĂ©on

Geniet van een vakantie midden in de natuur, met boottochtjes op de Courant d’Huchet in LĂ©on, een bezoek aan de vuurtoren Phare de Contis of bij het zwemmen en surfen op de stranden van deze kuststrook in Les Landes.

Meer informatie:
https://www.cotelandesnaturetourisme.co.uk/
En bekijk de video: https://youtu.be/H_qlbRgp-qc

Een man is aan het golfen met de zee op de achtergrond in Moliets.

Golfen met uitzicht op de Atlantische Oceaan in Moliets
© B. Duugrosl

➃ Moliets

Speel op de langste golfbaan van Frankrijk

Ten zuiden van het beschermde natuurgebied Courant d’Huchet ligt de badplaats Moliets. Hier is een fantastische 27-holes golfbaan langs de kust aangelegd. Speel op de langste golfbaan van Frankrijk, omringd door pijnbomen en met uitzicht op de oceaan.

Meer informatie: www.golfmoliets.com

Een vrouw surft op een golf in Hossegor.

Mooie waves voor surfers in Hossegor.
© Yohan Espiaube

➄ Hossegor

In de elegante badplaats Hossegor zie je de Baskische invloeden goed terug in de bouwstijl. Dit heeft geleid tot de herkenbare Basco-Landaise architectuur. Het dankt zijn reputatie aan enkele kunstenaars, schrijvers en architecten, die aan het einde van de 19e eeuw hun hart verloren aan dit mooie stadje.

Dankzij de golven die tot de beste ter wereld behoren, wordt Hossegor vandaag beschouwd als de Europese surfhoofdstad. Elk jaar in oktober treedt de internationale elite van surfers hier aan in een wereldbekerwedstrijd. In de omgeving vind je nog veel meer uitstekende surfspots.

Sinds 1982 zijn twee van de grootste surfmerken ter wereld aanwezig met winkels, eerst Rip Curl en later Billabong. Meer dan 20 outletwinkels nodigen je uit om te shoppen tegen spotprijzen.

Meer informatie: https://www.hossegor.fr/en/discover/

De pier in Capbreton aan de Atlantisch

NapolĂ©on III kwam in de 19e eeuw met het idee voor een pier in Capbreton. De Estacade is ook nu nog een geliefde plek voor een wandeling en een prachtige achtergrond voor foto’s.
© CDT40

➅ Capbreton

Van de vismarkt tot de avondmarkt

De stad Capbreton, gescheiden van Hossegor door het Canal de Boudigau, is de enige havenstad in Les Landes en heeft een jachthaven met meer dan 800 ligplaatsen. Je kan de stad het best te voet ontdekken..Capbreton heeft altijd een actieve vissershaven gehad, vanwaar zeelui ooit vertrokken op walvisjacht. Een bezoek aan de dagelijkse vismarkt is zeker de moeite waard. Op dinsdag, donderdag en zaterdag is er in de markthal een traditionele markt met verse producten van het land. Ook de strandmarkt met kunstvoorwerpen en de avondmarkten in de zomer zijn een bezoekje meer dan waard.

Meer informatie: https://www.atlanticcoast-landes.com/

Nog meer bestemmingen 


 Biarritz – Pays basque 

 Vendée