Leestijd: 6 minuten

Of je nu in de zomervakantie, de paasvakantie,in de herfst of in de winter vakantie viert aan de Franse Atlantische kust, de Loire-Atlantique is een aantrekkelijke bestemming in elk seizoen. Voor vakantiewoningen die het hele jaar door een comfortabel verblijf bieden, ben je bij Gîtes de France Loire-Atlantique aan het juiste adres.

Vakantie aan de Atlantische kust Guérande en Pornic

Tussen de Loire en de Franse Atlantische kust wacht je een vakantie vol afwisseling. Langs de 133 km lange kust vind je allerlei verschillende landschappen, van de adembenemende Côte Sauvage en verborgen baaien tot eindeloze zandstranden, maar ook gezinsvriendelijke badplaatsen zoals La Baule, Saint-Brevin-les-Pins en Pornichet. Ontdek de zoutpannen van Guérande, levendige steden vol culturele hoogtepunten zoals Nantes of Saint-Nazaire en charmante havenstadjes zoals Pornic.

Vakantiewoningen in alle soorten en maten – het hele jaar door

Voor al je uitstapjes en vakantieavonturen is het fijn als je een accommodatie hebt die voor iedereen als thuis voelt. De accommodaties van Gîtes de France Loire-Atlantique hebben voor ieder wat wils en bieden comfort en een unieke, authentieke sfeer. En het beste daaraan is dat je ze het hele jaar door kunt boeken.

Zoek je een appartement in een stadscentrum, met een gezellige drukte en eenuitzicht op de haven of juist een vrijstaand vakantiehuis? Op de website van Gîtes de France Loire-Atlantique worden ruim 500 vakantiewoningen aangeboden waarin je met diverse filters precies vindt wat je zoekt.

Zoek je iets specifieks? Laat je inspireren door verschillende thema’s, zoals ‘animaux acceptés’ (huisdieren toegestaan), ‘Bord de mer’ (accommodatie aan zee) en nog veel meer. Zo wordt het plannen van je vakantie al leuk en vindt iedereen een geschikte vakantiewoning aan de Franse Atlantische kust. Om je op weg te helpen, stellen we je alvast 5 topaccommodaties van Gîtes de France in Loire-Atlantique voor.

5 fantastische vakantiewoningen voor je vakantie in Loire-Atlantique

Port Oglenn in Mesquer

Het vakantiehuis Port Oglenn is modern en er is veel licht, met comfort en kwalitatieve faciliteiten voor maximaal 6 personen. Het is gelegen aan een rustige privéweg in het hart van het vakantieplaatsje Quimiac/Mesquer, op 1 km van winkels en restaurants, 900 meter van het strand, middenin een typisch zee- en moeraslandschap.

Hier vind je de informatie voor Port Oglenn.

Port Oglenn.

Port Oglenn (© Gîtes de France Loire-Atlantique)

Port Oglenn.
Port Oglenn.

Kerpoz in Mesquer

Het vakantiehuis Kerpoz is een vrijstaand nieuwbouwhuis voor maximaal 6 personen op slechts 100 meter van het strand van Sorlock en de zoutpannen. Naar Piriac-sur-Mer is het 8 km, naar Guérande 10 km en naar La Baule 20 km. Het huis heeft een tuin van 620 m² en een terras van 60 m².

Hier vind je de informatie voor de vakantiewoning Kerpoz.

Kerpoz.

Kerpoz (© Gîtes de France Loire-Atlantique)

Kerpoz.
Kerpoz.

La maison des 2 chats in Guérande

Dit voormalige zoutwinnershuis is in 2021 volledig gerenoveerd en biedt plaats aan 6 vakantiegangers. Het grenst aan het huis van de eigenaars en ligt in het charmante dorpje Saillé, midden tussen de zoutpannen. Op slechts 3 km afstand liggen de stadsmuren van Guérande, La Baule en Le Pouliguen. Goed om te weten: honden zijn hier toegestaan.

Hier vind je de informatie voor La maison des 2 chats.

La maison des 2 chats.

La maison des 2 chats (© Gîtes de France Loire-Atlantique)

La maison des 2 chats.
La maison des 2 chats.

Masson Quai 1 in Le Croisic

Deze charmante, ruime woning met uitzicht op zee is geschikt voor 6 personen. Het pand ligt direct aan de haven van Le Croisic, op 600 m van het strand, vlakbij restaurants, winkels en de markt. Het station ligt op 700 m afstand. Vanuit dit appartement, gelegen op de eerste verdieping van het Hôtel Masson, een prachtig gebouw en voormalig gerenommeerd hotel uit het einde van de 19e eeuw, heb je een prachtig uitzicht op de drukte in de haven. De prachtige zonsopgangen en zonsondergangen krijg je er gratis bij.

Hier vind je de informatie voor Masson Quai 1.

Masson Quai 1.

Masson Quai 1 (© Gîtes de France Loire-Atlantique)

Masson Quai 1.
Masson Quai 1.

La Mossardière in Pornic

Dit moderne, charmante houten huis ligt op een prachtig, parkachtig stuk grond in Pornic van 5.000 m². Met maximaal 6 personen kun je hier genieten van de rust en de nabijgelegen stranden (3 km), maar ook het centrum van Pornic is vlakbij (2 km). In de buurt ligt een verwarmd privézwembad (12 x 6 m), dat geopend is van mei tot en met september. Huisdieren zijn met aanmelding vooraf toegestaan.

Hier vind je de informatie voor La Mossardière.

La Mossardière.

La Mossardière (© Gîtes de France Loire-Atlantique)

La Mossardière.
La Mossardière.

Waarom Gîtes de France?

Al zo’n 60 jaar is Gîtes de France een betrouwbare partner voor het huren van kwalitatieve vakantieaccommodaties. Dankzij het beoordelingssysteem waarin de kwaliteit van accommodaties wordt aangegeven met 1 tot 5 ‘épis’, goed doordachte filteropties en een professionele klantenservice voel je al voor begin van je vakantie dat je in goede handen bent. In Loire-Atlantique biedt Gîtes de France ruim 500 accommodaties aan. We wensen je alvast veel plezier bij het plannen van je vakantie!

Logo Gites de France.

Titelfoto: La maison des 2 chats (Fotos: Gîtes de France Loire-Atlantique)